3 delikatesy z táboráku
Konec dubna je tu a s ním i pálení čarodějnic a opékání u táboráku. Že vám opékání buřtů, klobásek a chleba přijde už nuda? Nevadí, máme pro vás 3 jiné možnosti.
1. Pečené žampiony
Ingredience:
- 4 ks žampionů PortoBello
- 2 lžičky balzamikového octa
- Drcený pepř
- Grilovací koření
- Olivový olej
Postup:
- Žampiony očistěte a odstraňte nožičku.
- Okořeňte grilovacím kořením a zakápněte balzamikovým octem a olejem.
- Nad oheň dejte opékací rošt a položte na něj žampiony nožičkou dolů.
- Opékejte 3-5 minut tak, aby byly žampiony lehce křupavé
TIP: Perfektně se hodí k opékaným uzeninám na dochucení.
2. Opékaný sýr v plátku slaniny
Ingredience:
- Tvrdý sýr dle vašeho výběru
- Plátky slaniny
- Grilovací koření nebo sušená paprika
Postup:
- Tvrdý sýr nakrájejte na kostičky a každou kostičku obalte v grilovacím koření nebo sušené paprice. Jako ideální pomocník ke krájení vám skvěle poslouží krájecí prkénko Kolimax.
- Každou kostičku zarolujte do plátku slaniny tak, aby byla kostička ze všech stran obalena slaninou.
- Opatrně napíchněte na opékací vidlici a opékejte cca 3-5 minut.
TIP: Buďte opatrní při sundávání z opékací vidlice, sýr může vytéct ven.
3. Pečená jablka s karamelem
Ingredience:
- Červená jablka
- Třtinový cukr
Postup:
- Jablko opečte ve slupce nad ohněm, dokud slupka téměř nezčerná.
- Poté jablko oloupejte a obalte jej v třtinovém cukru a dále jej opékejte, dokud cukr nezkaramelizuje.
TIP: Všechny opečené dobroty doporučujeme servírovat na jednom z našich servírovacích prkének.
Přejeme dobrou chuť!
V receptech jsme použili:
Dřevěné kuchyňské prkénko PORKERT ROBUS - krájecí, 53 x 32 x 4 cm