Recept na domácí svařák, který zahřeje

Jak uvařit ten nejhřejivější svařák? 

Je tu nejkrásnější období roku a s ním i vánoční trhy, které nám bohužel jsou tento rok zapovězeny. Ovšem nemusíme se nechat ochudit o tradiční horké nápoje, které se na trzích podávají. S naším receptem na ten nejhřejivější svařák si navodíte tu pravou vánoční atmosféru hezky v pohodlí domova.

 

Co budeme potřebovat:

  • 1 l červeného vína
  • 1-4 kousky skořice (dle chuti)
  • 5-15 ks hřebíčku (také dle chuti)
  • Pomeranč a mandarinka
  • Pomerančová nebo citronová kůra
  • Přibližně 6 polévkových lžic třtinového cukru
  • Další koření dle chuti: muškátový květ, badyán, vanilka

Postup:

  1. Z pomeranče a mandarinky vykrájíme dužinu – na krájení máme perfektní prkénka Porkert
  2. Z odřezků vymačkáme přebytečnou šťávu
  3. Dužinu a šťávu dáme do hrnce, přidáme cukr a necháme vše rozpustit, doporučujeme český smaltovaný hrnec s poklicí Belis/Sfinx o objemu 3,6 
  4. Přidáme skořici a hřebíček, případně doplníme další koření dle chuti a zalijeme trochou vína a svaříme
  5. Až směs začne sirupovatět, máme hotovo

                                                  

6. v druhém hrnci ohříváme (nevaříme) zbylé červené víno a následně ochutíme o kořeněný sirup

7. do svařáku lze přidat i sušené ovoce, rozinky a pro lepší náboj i kořalku dle vlastního výběru, aby svařák prohřál všechny omrzliny.

A můžeme podávat např. s ovocem ve smaltované misce Belis/Sfinx.

                                                                         

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptak.cz