Všichni určitě známe typické jednoduché sladké palačinky s marmeládou, těsto z bílé mouky a mléka. Ovšem na slané palačinky se tato směs přece jen moc nehodí. Proto vám přinášíme recept na těsto na francouzské slané palačinky neboli galettes. |
Ingredience |
Postup |
|
Rozmíchejte společně mouku a vejce. Vytvoříte tak poměrně hustou hmotu. Do připravené hmoty začněte přilévat vodu. Cílem je mít hmotu ne příliš hutnou. Jakmile docílíte ideální konzistence, přidejte rozpuštěné máslo, které dodá palačinkám chuť a budou se snáze otáčet. Palačinky doporučujeme dělat na speciální pánvi. Použít můžete např. pánev od Remosky Nalijte těsto na pánev a krouživými pohyby ho rozlijte po celém povrchu pánve tak, aby vám vznikla tenká vrstva. Připravte si ingredience na náplň a palačinku dejte na pánev při střední teplotě. Do jejího středu naskládejte náplň (šunka, sýr, vejce, ...). Okraje palačinky poskládejte do tvaru čtverce a nechte zapéct na pánvi. Přejeme dobrou chuť! |
V receptu jsme použili: |
|
Remoska® P2403/CN Pánev 24 cm Vega |
Palačinková pánev PROTITAN linie Granit, černá, indukční, 24 x 3 cm |
|
|