Ocelovou pánev, aby vám dobře sloužila a nic se na ní nepřipalovalo, musíte doma nejdřív tzv. vypálit. Jak na to? Nebojte se, je to úplně snadné. Potřebovat budete jen něco oleje a taky volná kamna, na kterých pánev vypálíte. Jak na to, uvidíte na krátkém videu, které nám natočil a poslal náš zákazník.
Jak vypálit ocelovou pánev – jiný způsob
Novou pánev zbavte ochranné vrstvy (pod tekoucí horkou vodou) a zbytky této vrstvy odstraňte houbou.
Pánev vysušte a dejte do ní po celé ploše vrstvu z bramborových slupek, soli a oleje. Tuto směs 5 – 10 minut smažte. Pak nechte olej vychladnout, vrstvu odstraňte a pánev vytřete ubrouskem. Pánev pak novým olejem vymastěte a pánev ještě jednou krátce prohřejte.
Jak pečovat o ocelovou pánev?
Pánev umývejte pouze vodou, nikdy nepoužívejte čistící prostředky. Po každém umytí ji nechte důkladně vyschnout a vytřete ji tukem.