Recept na jarní závitky v remosce Quanta

Udělejte si smažené závitky nem rán. Vaše chuťové buňky vás budou milovat, vaši strávníci vás budou milovat, proslavíte se po celém světě a lidé se k vám budou sjíždět jako na kulinářskou senzaci. Dobře, to možná chvíli potrvá, ale lásku svých bližních si získáte hned teď. S pánví Quanta navíc budete mít pocit, že je celé smažení to nejlepší využití vašeho času, což je tak trochu celá pointa skvělého nádobí.

Množství: 28 porcí

Doba vaření: 1 h

Ingredience

Pomůcky

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 8 hub jidášovo ucho
  • 10 hub shitake
  • fazolové/skleněné nudle dle libosti
  • 3 vejce
  • 2 cibule
  • 2 mrkve

 

  • 1,5 lžíce rybí omáčky
  • 500 ml vody
  • rýžový papír na smažení
  • špetka soli
  • pepř
  • olej
  • miska (ve které namočíte houby)
  • pánev remoska Quanta (se kterou vám smažení uběhne jako zamlada)
  • mísa, ve které zamícháte směs
  • hluboký talíř, ve kterém namočíte rýžový papír
  • mělký talíř, na kterém budete rolovat
  • lžíci na míchání a dávkování
  • ostrý nůž na krájení
  • nůžky na stříhání nudlí

Postup: 

  1. Necháme houby shitake, jidášovo ucho a fazolové nudle ve vlažné vodě cca 20 min.
  2. Mezi tím nakrájíme mrkev na nudličky a cibule na kostičky.
  3. Když jsou ingredience ve vodě měkké, nakrájíme houby a nudle ustřihneme na kratší nudličky.
  4. Všechno smícháme s masem (včetně vejce). Osolíme, opepříme a dochutíme rybí omáčkou.
  5. Připravíme si vlažnou vodu, rýžový papír a talíř, na kterém budeme rolovat závitky.
  6. Směs nabíráme po 1,5-lžicových dávkách.
  7. Namočíme rýžový papír, stačí pár sekund. Nemáchejte ho jako Viktorka u splavu, protože pak moc změkne a vyjde vám z něj rozžvýkaný kapesník. Pokud se vám protrhne při rolování, nepanikařte a přidejte další vrstvu papíru.
  8. Smáčkneme směs na závitku víc k sobě a rolujeme. Zastavíme se v půlce papíru, oba konce dáme k sobě, aby směs nevypadla při smažení a dorolujeme.
  9. Když jste už v kuchyni ubalili úplně všechno, co šlo zarolovat, můžeme začít smažit. (Doporučuje se dát rolky do oleje, až je trochu horký.)
  10. Rolky podáváme s nudlemi, sladkokyselou zálivkou, případně i se zeleninou. Dobrou chuť!

 P.S.: Pro milovníky piva doporučujeme namáčet rýžový papír do něj – dodá to závitkům krásně zlatou barvu.

 

V receptu jsme použili:

Remoska® P2806/10TS Pánev 28cm Quanta

 

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptak.cz