Udělejte si smažené závitky nem rán. Vaše chuťové buňky vás budou milovat, vaši strávníci vás budou milovat, proslavíte se po celém světě a lidé se k vám budou sjíždět jako na kulinářskou senzaci. Dobře, to možná chvíli potrvá, ale lásku svých bližních si získáte hned teď. S pánví Quanta navíc budete mít pocit, že je celé smažení to nejlepší využití vašeho času, což je tak trochu celá pointa skvělého nádobí.
Množství: 28 porcí
Doba vaření: 1 h
Ingredience |
Pomůcky |
|
|
|
|
Postup:
- Necháme houby shitake, jidášovo ucho a fazolové nudle ve vlažné vodě cca 20 min.
- Mezi tím nakrájíme mrkev na nudličky a cibule na kostičky.
- Když jsou ingredience ve vodě měkké, nakrájíme houby a nudle ustřihneme na kratší nudličky.
- Všechno smícháme s masem (včetně vejce). Osolíme, opepříme a dochutíme rybí omáčkou.
- Připravíme si vlažnou vodu, rýžový papír a talíř, na kterém budeme rolovat závitky.
- Směs nabíráme po 1,5-lžicových dávkách.
- Namočíme rýžový papír, stačí pár sekund. Nemáchejte ho jako Viktorka u splavu, protože pak moc změkne a vyjde vám z něj rozžvýkaný kapesník. Pokud se vám protrhne při rolování, nepanikařte a přidejte další vrstvu papíru.
- Smáčkneme směs na závitku víc k sobě a rolujeme. Zastavíme se v půlce papíru, oba konce dáme k sobě, aby směs nevypadla při smažení a dorolujeme.
- Když jste už v kuchyni ubalili úplně všechno, co šlo zarolovat, můžeme začít smažit. (Doporučuje se dát rolky do oleje, až je trochu horký.)
- Rolky podáváme s nudlemi, sladkokyselou zálivkou, případně i se zeleninou. Dobrou chuť!
P.S.: Pro milovníky piva doporučujeme namáčet rýžový papír do něj – dodá to závitkům krásně zlatou barvu.
V receptu jsme použili: |
|
Remoska® P2806/10TS Pánev 28cm Quanta |
|
|
|