Krémová polévka z dýně hokkaido patří během podzimu k těm nejoblíbenějším. Je rychlá, jednoduchá a její patří k favoritům rychlých večeří. Ještě rychlejší budete, pokud polévku připravíte v naší REMOSCE TRIA. Je typická svou lehce nasládlou chutí dýně a skvěle tuto chuť vyrovná pikantní zázvor a kari. Další chuťový akcent dodá zakysaná smetana, která zároveň jídlu dodá potřebné bílkoviny.
Na polévku potřebujeme:
- menší dýně hokkaido 1 ks
- mrkev 2 ks
- olivový olej 1 lžíce
- čerstvý zázvor 2cm kousek, nebo mletý zázvor
- sůl a čerstvě namletý pepř
- žluté kari 2 lžičky
- voda nebo zeleninový vývar 400 ml
- zakysaná smetana 1 ks
- dýňová semínka 1 hrst
- čerstvý koriandr 1 hrst
Jak na to:
- Omytou dýni zbavenou semínek nakrájejte na kostky.
- Poté v remosce rozpusťte olivový olej, přidejte zázvor, kari a dýni.
- Osolte, opepřete a restujte zhruba 5 minut.
- Poté přidejte vodu či zeleninový vývar – přiklopte a duste 15 minut doměkka.
- Až je dýně měkká, rozmixujte tyčovým mixérem a přidejte zakysanou smetanu.
- Podávejte se lžičkou zakysané smetany navrchu, s dýňovými semínky a koriandrem.
Dobrou chuť!