Zelňačka se vaří ve velkém hrnci, pro celou rodinu. Pak se dlouho jí, povídá se, všichni se smějí a všem je dobře, protože zelňačka všechny přikryje jako velká teplá deka. Zelňačka k večeři se vaří s láskou, a to chutná vždycky nejlíp.
Ingredience a doplňky
|
Postup
|
Ingredience
- jedna cibule
- dva stroužky česneku
- 5 nebo 6 středních brambor
- pytlík kysaného zelí i se šťávou
- pár kuliček celého nového koření
- pár kuliček celého pepře
- zhruba tři bobkové listy
- Sušené švestky
- podle chuti sůl, pepř
Doplňky
- podle chuti zakysanou smetanu k podávání
- olej na cibulku a česnek
- pořádný hrnec na velké míchání – nejlíp ten od české značky Belis s podzimním motivem. V tom budete vařit své recepty ještě vnoučatům.
|
- Nechte na pánvi zesklovatět cibulku, pak přidejte na plátky nakrájený česnek a nechte lehce zmodrat.
- Do hrnce Belis dejte zelí, přidejte nakrájené brambory, koření, cibulku a česnek, osolte a vařte, dokud brambory nebudou skoro měkké. Pak přidejte švestky a vařte ještě chvíli, dochuťte podle svého gusta.
- Odstavte z plamene, nechte si od dětí nachystat stůl, nalijte všem pořádnou porci a podávejte se lžící zakysané smetany nahoru. Dobrou chuť!
|
Přejeme dobrou chuť!
|
V receptu jsme použili:
|
|
|
|
|
|