Recept na pořádnou rodinnou zelňačku

Zelňačka se vaří ve velkém hrnci, pro celou rodinu. Pak se dlouho jí, povídá se, všichni se smějí a všem je dobře, protože zelňačka všechny přikryje jako velká teplá deka. Zelňačka k večeři se vaří s láskou, a to chutná vždycky nejlíp.

Ingredience a doplňky

         Postup

Ingredience

  • jedna cibule
  • dva stroužky česneku
  • 5 nebo 6 středních brambor
  • pytlík kysaného zelí i se šťávou
  • pár kuliček celého nového koření
  • pár kuliček celého pepře
  • zhruba tři bobkové listy
  • Sušené švestky
  • podle chuti sůl, pepř

 

Doplňky

  • podle chuti zakysanou smetanu k podávání
  • olej na cibulku a česnek
  • pořádný hrnec na velké míchání – nejlíp ten od české značky Belis s podzimním motivem. V tom budete vařit své recepty ještě vnoučatům.
  1. Nechte na pánvi zesklovatět cibulku, pak přidejte na plátky nakrájený česnek a nechte lehce zmodrat.
  2. Do hrnce Belis dejte zelí, přidejte nakrájené brambory, koření, cibulku a česnek, osolte a vařte, dokud brambory nebudou skoro měkké. Pak přidejte švestky a vařte ještě chvíli, dochuťte podle svého gusta.
  3. Odstavte z plamene, nechte si od dětí nachystat stůl, nalijte všem pořádnou porci a podávejte se lžící zakysané smetany nahoru. Dobrou chuť!

Přejeme dobrou chuť!

V receptu jsme použili:

Smaltovaný hrnec 22 cm, 6l - Hřiby

Dále můžete použít Litinový hrnec s poklicí QUEEN LINE 26 cm

Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptak.cz