Rybí polévka patří k vánočním nutnostem. Možná ale naopak u vás doma nebyla a vy nevíte, jak na to. Tohle je vaše znamení, že ji máte vyzkoušet.
Ingredience
|
Postup
|
- 1 porce ryby s bílým masem
- 1 mrkev
- 1 petržel
- celer podle chuti (stačí kousek)
- 1 ks bobkového listu
- Zhruba 3 lžíce másla na smažení
- nakrájená nať z petržele
- sůl, pepř
- chleba nebo rohlíky na krutony podle chuti
Další pomůcky:
|
- Rybu dejte do hrnce, zalijte 1,5 l vody, osolte, přidejte bobkový list a zhruba na 15 minut dejte vařit. Odstavte, až maso zbělá.
- Mezi tím, co se ryba vaří, nakrájejte zeleninu.
- Vezměte druhý hrnec, na másle v něm rychle osmahněte nakrájenou zeleninu.
- Když je zelenina hotová, přes cedník ji zalijte vývarem z ryby.
- 10-15 minut provařte, mezi tím si nakrájejte maso a pečivo na krutonky. Odstavte polévku z plamene a přidejte maso.
- V pánvičce osmahněte na másle krutony, nakrájejte si petrželku.
- Podávejte horkou polévku s krutonky a čerstvou petrželí.
Přejeme dobrou chuť!
|
|
V receptu jsme použili:
|
|
|
|
|
|