Videorecepty Zdeňka Pohlreicha s produkty z Pohlrecih Selection, se zaměřují na jednoduché recepty na pokrmy, které si hravě zvládnete doma připravit sami. Přesvědčte se sami o tom, jak snadné je vaření s kvalitními produkty z kolekce Zdeňka Pohlreicha. Tip: vyberte si nádobí z řady ▶ Pohlrecih Selection.
Rady a tipy - blog, Strana 6
V předchozím dílu jsme popsali, jak si výrobci nádobí s nepřilnavým PTFE povrchem usnadňují práci a proč jsou některé výrobní technologie nevhodné. Respektive, proč takto vyrobené nádobí mnoho nevydrží. Dnes vám povíme, proč se „teflonový“ hrnec, ve kterém jste dělali guláš, začal rychle loupat.
V Nádobí s nepřilnavým povrchem, především pánve, najdeme téměř v každé české domácnosti. I když se jednu dobu zdálo, že je vytlačí keramické nádobí, v kuchyních se s nimi budeme ještě dlouho setkávat: jsou lehké, potřebují minimum tuku a také péče o ně je velmi snadná.
Historicky se nádoby a pánve vyráběly z několika základních materiálů bez jakýchkoli povrchových úprav. Nejrozšířenější byl svého času hliník. A to pro svou dobrou tepelnou vodivost a nízkou hmotnost. Oblíbený byl i nerez pro svou zdravotní nezávadnost a vysokou tepelnou odolnost. .
Koupit dobrý hrnec nebo pánev není dneska nic jednoduchého. Zkuste se podívat v obchodě, a zjistíte, že na výběr máte výrobky z nerezu, hliníku, železa a litiny. Ty jsou navíc utvářeny do tvaru nádoby různými metodami: lisováním, tlačením, kováním, gravitačním litím do kokil, vysokotlakým litím, lisováním tekutého kovu, odlíváním do pískových forem a mnohými dalšími způsoby.
Keramické pánve (nebo obecně nádobí s keramickým povrchem) jsou kromě svých „nepřilnavých“ vlastností oblíbené i pro své veselé barvy. Co ale dělat, když se vám pánev přes veškerou opatrnost začne připalovat? Přečetě si náš tip, jak zachránit pánev, která by jinak musela skončit ve smetí. ▶
Raw food je poslední trend zdravého stravování, který se i nás v Česku dočkal širokého ohlasu. Ze všech stran slyšíme o nových raw food receptech a možná i k vám se donesly vášnivé diskuse o prospěšnosti tohoto způsobu úpravy jídla. Rae food je prostě poslední dobou skoro všude. O co tedy vlastně jde?