Takové křupavé a doma upečené rohlíky si zamilujete. Přinášíme vám jednoduchý recept, díky kterému rohlíky jednoduše připravíte a následně dozlatova vypečete v multifunkční remosce.
Co budete potřebovat?
250 g polohrubé mouky
350 g hladké mouky
340 ml piva
40 g rozpuštěného sádla
2 lžičky soli
1 lžička cukru
7 g instantního sušeného droždí
Jak na to?
Vše smícháme a necháme vykynout přikryté v plastové nádobě.
Po půl hodině těsto překládáme (překládání těsta: těsto se natáhne a překládá přes sebe - zleva doprava, shora dolů, zprava doleva, zespoda nahoru.) Takto postupujeme několikrát dokola.
Celková doba kynutí při pokojové teplotě cca 1,5 až 2 hodiny.
Poté rozdělíme těsto na válu na 24 stejných kousků o váze cca 40 g (pokud pečeme v troubě, tak rozdělíme těsto na 12 stejných kousků o váze cca 80 g).
Na pomoučněném vále necháme takto rozdělené těsto ještě 10 minut odpočívat.
Z těsta vytvarujeme trojúhelník a srolujeme jej do tvaru rohlíku. Oběma rukama utáhneme rohlík proválením do délky (rohlíky roztáhneme). Naskládáme je na pečící papír, přikryjeme igelitovým sáčkem a necháme opět nakynout. Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem popř. použijeme mák nebo různá semínka a rohlíky vložíme do remosky.
Remosku zapneme a pečeme cca 20 minut.
Upečené rohlíky necháme na mřížce vychladit – pokud je nesníme ještě horké :)
Užijte si domácí pivní rohlíky a dejte nám vědět, jak se vám povedly!