K chladnému počasí prostě patří zabíjačkové pochoutky. Jednou z nich jsou i škvarky. A abyste je nemuseli zobat jen tak, připravili jsme pro vás náš recept na škvarkovou pomazánku a rovnou přidáváme i tip na domácí chléb.
Škvarková pomazánka
Ingredience:
- 200 g škvarků
- 1 ks kyselé okurky
- 1 ks jarní cibulky
- 1 ks vejce
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička plnotučné hořčice
- Sůl a pepř
Postup:
1. Rozemelte studené škvarky. Doporučujeme použít mlýnek na maso od značky Porkert. Vejce uvařte natvrdo a nechte ho zcela zchladnout. Poté nakrájejte na drobné kostičky.
2. Kyselou okurku a jarní cibulku nakrájejte nadrobno. Nejlepší krájecí desky jsou od značky Porkert.
3. Vše smíchejte dohromady a přidejte majonézu s hořčicí. Vše dle chuti dosolte a opepřete
4. Pomazánku dejte do lednice vychladnout.
Staročeský domácí chléb z Remosky
Ingredience:
- 1 lžička soli
- 500 g hladké mouky
- 300 ml vlažného mléka
- 1 kostka droždí
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička cukru
Postup:
1. Připravte si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a droždí (cca 42 g). Nechejte chvilku odpočinout.
2. V míse smícháme sůl, kmín a hladkou mouku. Poté přidáme kvásek a těsto důkladně zpracujeme.
3. Těsto necháme cca hodinu odpočinout a jemně posypeme moukou.
4. Po hodině těsto ještě jednou důkladně uhněteme, aby se dobře spojilo a vložíme do Remosky.
5. Pečeme cca 1,5 hodiny při teplotě 180-200 °C.
Škvarkovou pomazánku namažte na chleba a dozdobte nakrájenou jarní cibulkou. Věříme, že se po této svačince jen zapráší.
Dobrou chuť!