Chřest s lososem v krémové omáčce
Sezóna chřestu je tu. Připravili jsme si pro vás jednoduchý recept na chřest s lososem v krémové omáčce.
INGREDIENCE:
- filety lososa 3 ks
- citron 2 ks
- olivový olej
- máslo 1 lžíce
- svazek chřestu
- česnek 3 stroužky
- smetana ke šlehání 200 g
- tymián
- parmasan
- citronová kůra
- baby špenát 1 vanička
- tagliatelle - dle počtu strávníků
- pepř a sůl
- čerstvé klíčky - my měli ředkve
PŘÍPRAVA:
- Filety lososa zbavte kůže a nasolte a opepřete. Připravte si plech s pečícím papírem. Položte na ně filety směrem kůží dolu a zakápněte olivovým olejem. Nakrájejte 1 menší citron na plátky a položte na lososa. Vložte do trouby nebo horkovzdušné fritézy na cca 10 - 12 minut a pečte při 180°C.
- Chřest zbavte spodních stonků, stačí ohnout chřest a tam kde praskne, je jeho měkčí část. Používáme pouze horní část chřestu. Zeleninu nasolte, pokapejte olivovým olejem a trochou citronové šťávy a vložte na posledních 5 minut k masu do trouby.
- Těstoviny vložte do vroucí osolené vody a uvařte. Nakrájejte si česnek. Do pánve nalijte trochu olivového oleje a lžíci másla. Následně přidejte česnek. Restujte zhruba 3 minuty. Přilijte smetanu a nastrouhejte do ní trochu parmasanu a citronovou kůru. Jakmile začne omáčka lehounce bublat, už stáhněte na malý oheň. Přidejte špenát a tymián. Osolte a opepřete.
- 4. Jakmile je chřest i losos dopečen, můžete přidat vše do omáčky a servírovat s těstovinami. V tomto případě si prvně rybu můžete předem rozkouskovat a smíchat s těstovinami již v pánvi. Omáčka může být hustá, doporučujeme lehce ředit vodou z těstovin. Dozdobte parmasanem a čerstvými klíčky.
Dobrou chuť!