Dušená kuřecí jatýrka na víně
Rychlé,vynikající jídlo. Kombinace vína a bylinek, mu dává nový rozměr. Zkuste to, v litinové pánvičce bude hotovo za 15 minut.
Předpis pro 4 osoby
- 500 g kuřecích jater
- 1 větší cibule
- 1,5 dcl kvalitního suchého vína
- lžička hl. mouky
- pár lžic vývaru nebo vody
- sůl
- pepř
- kmín
- hrsť čerstvývh zelených bylinek ( ideální je čerstvý majoorán,nebo pažitka atd…)
Na trošce olivového oleje zpěníme cibulku, přidáme na nudličky nakrájená odblaněná játra a zarestujereme,aby se zatáhla. Zapršime moukou,podlijeme vínem, opepříme a krátce podusíme (stačí 10 minut). Pak lehce dosolíme, přidáme bylinky a hned servírujeme.