Vykosťovací nůž Katai 16 cm, FORGED

Kód: SDV-625457
3 289 Kč 2 718,18 Kč bez DPH
do 5 dnů od objednání
  • Délka čepele 16 cm
  • Tloušťka čepele 2 mm
  • Vyrobeno z japonské oceli VG10
  • Rukojeť z kořenového dřeva ošetřeného pryskyřicí
  • Tvrdost 60° Rockwella
  • Úhel broušení 22°
  • Ručně kovaný v 5ti vrstvách
  • Baleno v luxusní dřevěné krabičce
  • Záruka 10 let
  • Vyrobeno v Nizozemsku

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ručně kovaný nůž s ostřím z japonské oceli VG10 v 5ti vrstvách a s rukojetí z luxusního kořenového dřeva je vhodný na vykoštění kuřete nebo šunky i ořezávání tuku a šlach. Zúžená, špičatá čepel je nutností při práci v blízkosti kolem kloubů.

Při navrhování série kovaných nožů Katai nizozemské značky FORGED byl kladen důraz na poutavý design a kvalitní provedení. Ostří je ručně kované v 5ti vrstvách japonské oceli VG10Rukojeť je vyrobena z kořenového dřeva, které se ošetří pryskyřicí, poté se vylisuje a nakonec vyřeže. Každý nůž je tak jedinečný a originální. Série Katai v roce 2020 vyhrála prestižní ocenění Reddot Design Award za produktový design!

Nizozemská značka FORGED představuje speciální a nápaditou kolekci ručně kovaných kuchyňských nožů z japonské oceli. Díky kvalitnímu provedení, krásnému balení a tradičnímu řemeslnému způsobu výroby zaplesá nejedno srdce milovníka nožů. Nože jsou zabalené do elegantní dárkové krabičky z páleného dřevaRuční výrobakovářské řemeslo a kvalitní zpracování činí z každého nože FORGED jedinečný a vysoce kvalitní produkt. Nechte se unést sériemi Olive, Katai, VG10, Brute, Intense či Churrasco! Ke každému noži si také můžete dokoupit luxusní kožené pouzdro pro optimální ochranu čepele.

Návod na údržbu nožů Forged

Údržba
- Nože Forged nejsou vhodné pro mytí v myčce.
- Nože jsou opatřeny ochrannou vrstvou pro přepravu a skladování.
- Před prvním použitím nůž nejprve očistěte. V případě rukojeti nožů Brutte a Intense může ochranná vrstva zmizet až po opakovaném použití.
- Nůž umývejte vždy ručně, teplou vodou a menším množstvím saponátu. Poté vždy důkladně osušte hadříkem.
- Po každém použití je nůž třeba opět vyčistit a osušit. Pokud nůž zůstane příliš dlouho v kontaktu s kapalinami nebo jinými látkami, mohou se objevit rezavé skvrny.
- Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, je vhodné jej lehce potřít olivovým nebo slunečnicovým olejem.
- Dřevěné rukojeti lze po vyschnutí ošetřit olejem. Doporučuje se typ olejů, které se používají k péči o dřevěná servírovací a krájecí prkýnka.
Použití
- Nože lze použít pouze ke krájení zeleniny, masa, ryb a chleba.
- Nepoužívejte nože ke krájení kostí nebo mražených potravin.
- Přednostně používejte dřevěná nebo plastová krájecí prkýnka, aby nedošlo k poškození ostří.
Broušení a péče
- Nože lze ošetřit – naostřit pomocí ocílky Forged s kvalitní brusnou diamantovou vrstvou, která je speciálně vyrobená pro tento účel.
- Vezměte prosím na vědomí: pomocí ocílky odstraníte malé otřepy a hrboly na břitu a nůž je pak ostřejší. Nejedná se ale o broušení, jako je tomu u profesionálního brusiče.
- V závislosti na použití doporučujeme ostření čepele provést profesionálním brusičem nožů, jednou nebo dvakrát ročně.
Záruka
Kované nože jsou vyráběny s velkou péčí. Přesto se může stát, že v důsledku chybné montáže či vady materiálu neodpovídá nůž své kvalitě. Na to se vztahuje 10-ti letá záruka. Záruka platí v případě běžného používání nože v souladu s našimi pokyny pro údržbu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Forged
Záruka: 10 let
Délka čepele: 16 cm
Materiál rukojeti: dřevo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Logo Značkové Nádobí

Na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptak.cz