Univerzální nůž Katai 12,5 cm, FORGED
Kód: SDV-620742Detailní popis produktu
Při navrhování série kovaných nožů Katai nizozemské značky FORGED byl kladen důraz na poutavý design a kvalitní provedení. Ostří je ručně kované v 5ti vrstvách japonské oceli VG10. Rukojeť je vyrobena z kořenového dřeva, které se ošetří pryskyřicí, poté se vylisuje a nakonec vyřeže. Každý nůž je tak jedinečný a originální. Série Katai v roce 2020 vyhrála prestižní ocenění Reddot Design Award za produktový design!
Nizozemská značka FORGED představuje speciální a nápaditou kolekci ručně kovaných kuchyňských nožů z japonské oceli. Díky kvalitnímu provedení, krásnému balení a tradičnímu řemeslnému způsobu výroby zaplesá nejedno srdce milovníka nožů. Nože jsou zabalené do elegantní dárkové krabičky z páleného dřeva. Ruční výroba, kovářské řemeslo a kvalitní zpracování činí z každého nože FORGED jedinečný a vysoce kvalitní produkt.
Návod na údržbu nožů Forged
Údržba- Nože Forged nejsou vhodné pro mytí v myčce.- Nože jsou opatřeny ochrannou vrstvou pro přepravu a skladování. - Před prvním použitím nůž nejprve očistěte. V případě rukojeti nožů Brutte a Intense může ochranná vrstva zmizet až po opakovaném použití. - Nůž umývejte vždy ručně, teplou vodou a menším množstvím saponátu. Poté vždy důkladně osušte hadříkem. - Po každém použití je nůž třeba opět vyčistit a osušit. Pokud nůž zůstane příliš dlouho v kontaktu s kapalinami nebo jinými látkami, mohou se objevit rezavé skvrny. - Pokud nůž delší dobu nepoužíváte, je vhodné jej lehce potřít olivovým nebo slunečnicovým olejem. - Dřevěné rukojeti lze po vyschnutí ošetřit olejem. Doporučuje se typ olejů, které se používají k péči o dřevěná servírovací a krájecí prkýnka. Použití- Nože lze použít pouze ke krájení zeleniny, masa, ryb a chleba.- Nepoužívejte nože ke krájení kostí nebo mražených potravin. - Přednostně používejte dřevěná nebo plastová krájecí prkýnka, aby nedošlo k poškození ostří. Broušení a péče- Nože lze ošetřit – naostřit pomocí ocílky Forged s kvalitní brusnou diamantovou vrstvou, která je speciálně vyrobená pro tento účel.- Vezměte prosím na vědomí: pomocí ocílky odstraníte malé otřepy a hrboly na břitu a nůž je pak ostřejší. Nejedná se ale o broušení, jako je tomu u profesionálního brusiče. - V závislosti na použití doporučujeme ostření čepele provést profesionálním brusičem nožů, jednou nebo dvakrát ročně. ZárukaKované nože jsou vyráběny s velkou péčí. Přesto se může stát, že v důsledku chybné montáže či vady materiálu neodpovídá nůž své kvalitě. Na to se vztahuje 10-ti letá záruka. Záruka platí v případě běžného používání nože v souladu s našimi pokyny pro údržbu. |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Univerzální kuchyňské nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Délka čepele: | 13 cm |
Materiál rukojeti: | dřevo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.